Plánujete výstavbu domu? Investujte do kvalitných okien a dverí

Okná a dvere sú jednou z najdôležitejších položiek pri rekonštrukcii alebo výstavbe nového rodinného domu. Na trhu dnes nájdete široký výber profilov a materiálov. Najčastejšie sa stretávame s plastom a hliníkom. Čo je lepšie? V nasledujúcich riadkoch si povieme viac o druhom druhom variante.

Aké okná a dvere vybrať do novostavby?

Okná sú veľmi dôležitým prvkom, či už z architektonického alebo estetického hľadiska. Pri ich výbere sa nezabudnite riadiť vlastnosťami materiálu, parametrami, cenou a, samozrejme, vaším osobným vkusom.

Hliníkové okná sú vysoko kvalitným produktom, po ktorom je dopyt najmä v oblastiach s väčším výkyvom teplôt. Radi si ich vyberajú aj majitelia moderných novostavieb a polyfunkčných domov. Ponuka hliníkových okien je široká. Môžete si vybrať z niekoľkých hrúbiek profilov, možností zasklenia i kovania.

Jednou z výhod hliníkových okien je, že pri ich výbere neexistujú takmer žiadne obmedzenia. Za zmienku stojí aj dlhá životnosť hliníka, ktorú aktuálne neprekoná žiadny iný materiál. 

Keďže ide o veľmi pevný materiál, dajú sa z neho vyrábať rôzne nadrozmerné a atypické zostavy, čo z technického hľadiska plast neumožňuje. Pri tomto type okien stačí, ak siahnete po správnom type profilu, aby ste okrem pevnosti zaistili na vašom dome aj dokonalú tepelnú izoláciu.

Že okná z hliníka sú len sivé? Omyl. Ponuka farieb je tu dokonca oveľa väčšia ako pri plastových oknách – hliníkové okná možno nastriekať do všetkých odtieňov a rovnako sa dajú aj laminovať. Všetko závisí iba od vášho vkusu.

Hliníkové dvere

Čo je lepšia voľba, plast alebo hliník? Rovnaká otázka, ktorá sa naskytá aj pri oknách, vám môže napadnúť i pri výbere dverí. Aj tu treba dôsledne zvážiť všetky možnosti.

V poslednom čase sa do popredia čoraz viac dostávajú hliníkové dvere. Sú odolnejšie voči poškodeniu a výkyvom teplôt (rovnako ako aj hliníkové okná). Sú dostupné v rôznych farebných variantoch a tvaroch. Od sivej cez tmavú antracitovú až po svetlé metalické odtiene, ako napríklad červená či zelená. Zo širokej ponuky si každý príde na svoje.

Obľúbené sú skôr jednoduchšie tvary alebo geometrické vzory v kombinácii s dlhými madlami. Okrem vchodových dverí do interiéru alebo terasu či zimnú záhradu si môžete vybrať hliníkové posuvné dvere s bezpečnostnými sklami. Možností je niekoľko, stačí si len zohľadniť vaše osobné preferencie.

Bezpečnostné sklá stoja za vašu pozornosť

Či už je reč o dverách alebo oknách, dôvodov, prečo si vybrať bezpečnostné sklo, je niekoľko. Tým hlavným je vysoká odolnosť skla voči tlaku a inému mechanickému poškodeniu. Zlodeji tak budú mať oveľa menšiu šancu, že sa dostanú dovnútra.

Bezpečnosť domova je prvoradá a do veľkej miery sa o ňu postarajú práve kvalitné dvere. Ak zvažujete hliníkové posuvné dvere na terasu, myslite na špičkové zasklenie. Vďaka investícii do bezpečnostného skla sa budete cítiť viac chránení.   

Nech už si okná a dvere do novostavby vyberáte podľa štýlu, moderného dizajnu alebo neobvyklého prevedenia, jedno je isté. Počas nasledujúcich rokov sa na ne nebudete len pozerať. Na prvom mieste je funkčnosť a úžitok.

Ak máte ďalšie otázky ohľadom výberu okien a dverí pre vašu novostavbu alebo starší dom, môžete nás kontaktovať. Radi vám poradíme s výberom.

Prečo si vybrať nás?

20 % ZĽAVA NA KOVANIA

Pri kompletnej realízácii poskytujeme 20 % zľavu na kovanie

                   

NAJNIŽŠIE CENY V OKOLÍ

Pretože sa vyhýbame sprostredkovateľom a ponúkame vám tovar priamo od výrobcu.

KVALITNÉ PREVEDENIE

Za bezchybné prevedenie ručíme našimi skúsenosťami

Ak hľadáte kvalitné sklenárske práce pre váš dom, prevádzku alebo kanceláriu, Sklofix je tu pre vás. Pridajte sa k naším zákaznikom ktorý nám dôverujú.

Kontaktujte nás